Samuel Hahnemann

Ο Δρ Samuel Christian Frederic Hahnemann δημιούργησε τις βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής από τις Ελληνικές λέξεις "όμοιο" και "πάθος".

Ιπποκράτης ο Κώος

Ο Ιπποκράτης (Κως 460 π.Χ. - Λάρισα 377 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας γιατρός και θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης ως ο ιδρυτής της Ιπποκρατικής Ιατρικής Σχολής. Ο Ιπποκράτης είναι ο θεμελιωτής της ορθολογικής ιατρικής που κατόρθωσε να την απαλλάξει από τα μεταφυσικά στοιχεία, τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις. Πέτυχε το αρμονικό συνταίριασμα της ανθρωποκεντρικής επιστήμης με την ιατρική τέχνη και το φιλοσοφικό στοχασμό, ταυτίζοντας την επαγγελματική της άσκηση με τις ηθικοδεοντολογικές αρχές και τις ουμανιστικές αξίες.

 
 

 

Ιπποκράτης ο Κώος

Ο Ιπποκράτης δεν είναι μόνο ο θεμελιωτής της Ιατρικής, αλλά και βαθύς φιλόσοφος και ανθρωπιστής.

Σάμουελ Χάνεμαν

Ο Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν (Christian Friedrich Samuel Hahnemann, (10 Απριλίου 1755 – 2 Ιουλίου 1843) ήταν Γερμανός ιατρός, γνωστός ως ιδρυτής της ομοιοπαθητικής. Οι έρευνές του οδήγησαν τελικά στη θεμελιώδη αρχή της ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με την οποία «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια» (λατ. similia similibus curantur), προτείνοντας πως οι ασθένειες θεραπεύονται με τη χορήγηση φαρμάκων που όταν χορηγούνται σε υγιείς οργανισμούς προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με αυτά των ασθενειών.
Γνωστοποίησε για πρώτη φορά την «αρχή των ομοίων» σε δημοσίευση του 1796.

 
 

Νέα

Σπύρος Κυβέλλος : Ο άνθρωπος είναι κατ'εξοχήν πνευματική οντότητα

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Γεράσιμο Μανωλίδη, ο Σπύρος Κυβέλλος μιλάει για το άγχος, τα αυτοάνοσα και τις θεραπείες που καταλήγουν να καλύπτουν τα συμπτώματα. Για τη σύνδεση του τι μας συμβαίνει σωματικά, με το τι μας συμβαίνει ψυχοδιανοητικά. ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://www.rise.gr/el/dialogues/spuros-kubellos-o-anthropos-einai-katek...

Σπύρος Κυβέλλος : Ο άνθρωπος είναι κατ'εξοχήν πνευματική οντότητα

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Γεράσιμο Μανωλίδη, ο Σπύρος Κυβέλλος μιλάει για το άγχος, τα αυτοάνοσα και τις θεραπείες που καταλήγουν να καλύπτουν τα συμπτώματα. Για τη σύνδεση του τι μας συμβαίνει σωματικά, με το τι μας συμβαίνει ψυχοδιανοητικά. ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://www.rise.gr/el/dialogues/spuros-kubellos-o-anthropos-einai-katek...

ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΣΥΝΙΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ
  •  
 
 

Διάλεξη Ιατρού Σπύρου Κυβέλλου στο Βρετανικό Ομοιοπαθητικό Συνέδριο Faculty of Homeopathy Congress. Liverpool 11-14 Oct 2018

Improving the success of Homeopathy on chronic diseases with G.Vithoulkas' theory of "Levels of Health"

Στο προσεχές Βρετανικό Ομοιοπαθητικό Συνέδριο στις 11-14 Οκτωβρίου, στο Λίβερπουλ, θα λάβει χώρα διάλεξη του Ομοιοπαθητικού ιατρού Σπύρου Κυβέλλου με τίτλο: Improving the success of homeopathy on chronic diseases with G.Vithoulkas’ theory of “Levels of Health”. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την περίληψη της διάλεξης παρακάτω:

Newsletter Φεβρουαρίου 2018

 

Αγαπητοί φίλοι 
Σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε καλό για τη νέα χρονιά που ήδη ξεκίνησε, καθώς και την εδραίωση μίας ολοκληρωμένης υγείας, τέτοιας που να ευνοεί την πνευματική εξέλιξη. Σε αυτό το σκοπό συμβάλλει και η Ομοιοπαθητική Ιατρική, υπό την προϋπόθεση όμως, της ορθής εξάσκησής της.

Διδασκαλία Ομοιοπαθητικής στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράματος Σπουδών "Αλγολογία" της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

«Η συμβολή της ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση του   χρόνιου πόνου»

Περίληψη διάλεξης στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Αλγολογία» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Δεκέμβριος 2017

Συνέντευξη του Ιατρού Ομοιοπαθητικής Σπύρου Κυβέλλου στον δημοσιογράφο Στέλιο Ελληνιάδη.

Ομοιοπαθητική, σωματική και ψυχική υγεία και κοινωνικές διαστάσεις.

Ακούστε την ραδιοφωνική αυτή συνέντευξη, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:   https://vimeo.com/251783750

Το κλάμα ως μηχανισμός ομοιόστασης για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Άρθρο του Ομοιοπαθητικού Ιατρού Λεωνίδα Βελλόπουλου

Η ομοιόσταση στον ανθρώπινο οργανισμό επιτυγχάνεται με τους ομοιοσταστικούς μηχανισμούς που έχουν ως στόχο την συνεχή ρύθμιση διαφόρων παραμέτρων όπως της θερμοκρασίας του σώματος, των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, το PH του αίματος κ.α. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι διάφοροι μηχανισμοί άμυνας (ανοσοβιολογικό σύστημα) μέσω των οποίων διατηρείται  σταθερή η λειτουργία του οργανισμού μας.

 

Ομιλία του ιατρού Σπύρου Κυβέλλου στο Δήμο Κηφισιάς 2016

Τίτλος ομιλίας: Μεγαλώνοντας υγιή παιδιά με την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Μπορείτε να δείτε τις διαφάνειες της παρουσίασης πατώντας το συνημμένο PDF

Βιβλίο "Ομοίων Ποίησις"

Εκδόσεις Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2015

Εκδόθηκε το βιβλίου του Ιατρού Σπύρου Κυβέλλου ¨Ομοίων Ποίησις" από το Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής. 

Syndicate content

© Σπύρος Α. Κυβέλλος Ιατρός Ομοιοπαθητικός,powered by: design obsession