Samuel Hahnemann

Ο Δρ Samuel Christian Frederic Hahnemann δημιούργησε τις βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής από τις Ελληνικές λέξεις "όμοιο" και "πάθος".

Ιπποκράτης ο Κώος

Ο Ιπποκράτης (Κως 460 π.Χ. - Λάρισα 377 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας γιατρός και θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης ως ο ιδρυτής της Ιπποκρατικής Ιατρικής Σχολής. Ο Ιπποκράτης είναι ο θεμελιωτής της ορθολογικής ιατρικής που κατόρθωσε να την απαλλάξει από τα μεταφυσικά στοιχεία, τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις. Πέτυχε το αρμονικό συνταίριασμα της ανθρωποκεντρικής επιστήμης με την ιατρική τέχνη και το φιλοσοφικό στοχασμό, ταυτίζοντας την επαγγελματική της άσκηση με τις ηθικοδεοντολογικές αρχές και τις ουμανιστικές αξίες.

 
 

 

Ιπποκράτης ο Κώος

Ο Ιπποκράτης δεν είναι μόνο ο θεμελιωτής της Ιατρικής, αλλά και βαθύς φιλόσοφος και ανθρωπιστής.

Σάμουελ Χάνεμαν

Ο Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν (Christian Friedrich Samuel Hahnemann, (10 Απριλίου 1755 – 2 Ιουλίου 1843) ήταν Γερμανός ιατρός, γνωστός ως ιδρυτής της ομοιοπαθητικής. Οι έρευνές του οδήγησαν τελικά στη θεμελιώδη αρχή της ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με την οποία «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια» (λατ. similia similibus curantur), προτείνοντας πως οι ασθένειες θεραπεύονται με τη χορήγηση φαρμάκων που όταν χορηγούνται σε υγιείς οργανισμούς προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με αυτά των ασθενειών.
Γνωστοποίησε για πρώτη φορά την «αρχή των ομοίων» σε δημοσίευση του 1796.

 
 

Συνέδρια

Διάλεξη Ιατρού Σπύρου Κυβέλλου στο Βρετανικό Ομοιοπαθητικό Συνέδριο Faculty of Homeopathy Congress. Liverpool 11-14 Oct 2018

Improving the success of Homeopathy on chronic diseases with G.Vithoulkas' theory of "Levels of Health"

Στο προσεχές Βρετανικό Ομοιοπαθητικό Συνέδριο στις 11-14 Οκτωβρίου, στο Λίβερπουλ, θα λάβει χώρα διάλεξη του Ομοιοπαθητικού ιατρού Σπύρου Κυβέλλου με τίτλο: Improving the success of homeopathy on chronic diseases with G.Vithoulkas’ theory of “Levels of Health”. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την περίληψη της διάλεξης παρακάτω:

Διάλεξη στο 1ο Βαλκανικό και Νότιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο έρευνας ύπνου

Τίτλος ομιλίας: Homeopathic Medication for sleep disorders. Μπορείτε να δείτε τις διαφάνειες της παρουσίασης πατώντας το PDF κείμενο.

http://www.athenssleep2016.gr/en/index.html

17ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 18-20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

https://youtu.be/Eb7Wbuv7_ho

Σας περιμένουμε όλους στο 17ο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 12.00 θα υπάρξει ελεύθερη είσοδος για το κοινό και τους δημοσιογράφους με ανοιχτή συζήτητη, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου του συνεδρίου Ιατρού Ομοιοπαθητικής Σπύρου Κυβέλλου με θέμα "Θεραπαυτικές δυνατότητες Ομοιοπαθητικής Ιατρικής" . Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου καθώς και ένα σχετικό βίντεο.

Διάλεξη Σπύρου Κυβέλλου με τίτλο: «Ψυχονευροανοσολογία στον καρκίνο του μαστού. Η Ομοιοπαθητική προσέγγιση» στο 2ο Διεπιστημονικό Forum «Θέματα αιχμής στον καρκίνου του μαστού»

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 , παρουσιάστηκε από τον Ομοιοπαθητικό ιατρό Σπύρο Κυβέλλο  διάλεξη με τίτλο: «Ψυχονευροανοσολογία στον καρκίνο του μαστού. Η Ομοιοπαθητική προσέγγιση» στα πλαίσια του  2ου Διεπιστημονικό Forum «Θέματα αιχμής στον καρκίνου του μαστού» που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας σε συνεργασία με το Β΄Τμήμα και το Γ΄Τμήμα Κλινικής Ογκολογίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

 

ΨΥΧΟΝΕΥΡΟΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.ΔΙΑΛΕΞΗ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

 

https://vimeo.com/142808643

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΥΓΕΙΑΣ.

Συμπεράσματα από την Διημερίδα "Η Ιατρική του αύριο, σήμερα"

 

“The good doctor treats the disease; the great doctor treats the patient”.

 

 

O καλός ιατρός θεραπεύει την ασθένεια, ο σπουδαίος ιατρός θεραπεύει τον ασθενή. Αυτό ήταν το συμπέρασμα και η κεντρική ιδέα των διαλέξεων που παρουσιάστηκαν  στην διημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης, τον προηγούμενο Μάιο στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή στο γραφικό νησί των Σπετσών. 

Διεθνές Συνέδριο για την έρευνα στην Συμπληρωματική Ιατρική

International Congress on Complementary Medicine Research
11-13 Μαίου 2007, Μόναχο, Γερμανία
Περισσότες πληροφορίες στο pdf. (411,5 Μ)

61ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής της Liga

61st Congress of the Liga Medicorum Homeopathica Internationalis
11-14 Οκτωβρίου 2006, Λουκέρνη, Ελβετία
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα pdf. (1,57 Μ)

6ο Συμπόσιο Επείγουσας και Εντατικής Θεραπείας Στρατιωτικών Νοσοκομείων Ενόπλων Δυνάμεων

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων 401 ΓΣΝΕ, 251 ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΤΣ και "Αττικόν" διοργανώνουν διήμερο Συμπόσιο με διεθνή συμμετοχή την Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαίου 2008 στο Αμφιθέατρο του 251 ΓΝΑ με θέμα: "ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ"

www.armyicu.gr

Η έρευνα για την ημικρανία και την Ομοιοπαθητική στο Παγκόσμιο Συνέδριο κεφαλαλγίας

European Headache and Migraine Trust International Congress 2008

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά διεθνές συνέδιο με συνεργασία του European Headache Federation και του Migraine trust, για την ανασκόπηση των νέων ερευνητικών και θεραπευτικών δεδομένων στην κεφαλαλγία. Το συνέδριο θα διεξάγεται εφεξής κάθε 2 έτη.

Syndicate content

© Σπύρος Α. Κυβέλλος Ιατρός Ομοιοπαθητικός,powered by: design obsession